Zanosi się na kolejny rok bez podróży do Azji, postanowiłyśmy, że najwyższy czas na podzielenie się naszą zajawką na azjatyckie książki kulinarne.
Dlaczego? Bo a) jedzenie jest super b) jedzenie to dobry sposób na poznawanie innych kultur c) mamy na tajfunowych półkach chyba tysiąc różnych kulinarnych tytułów. Z reguły większość książek jest pochowana w szafkach albo na zapleczu, dlatego pewnie nawet nie wiecie, ile kulinarnych skarbów czeka na Was na Chmielnej.
W związku z tym postanowiłyśmy wyjąć wszystkie książki kucharskie na wierzch i zrobić specjalny kulinarny kiermasz – niektóre tytuły mamy tylko w jednym egzemplarzu, inne to końcówka nakładu, a jeszcze inne to bestsellery, których mamy całe stosy. Znajdziecie książki i stricte wegańskie i wegetariańskie i mocno mięsne, tytuły zarówno po polsku, jak i po angielsku. No i z naprawdę różnych zakątków Azji: od chińskiego Yunnanu, poprzez Tajlandię, Indonezję, Wietnam, Birmę, Indie, aż po Koreę i Japonię. A żeby nie było, że po prostu wystawiamy stół i czyścimy szafki – każda osoba, która tego dnia zrobi zakupy za min. 250 zł, wśród których znajdzie się conajmniej jedna książka kulinarna, otrzyma tajfunową torbę gratis (czyli to tak jakby 10% off!)
Tymczasem, jeśli nie wiecie, co ciekawego może być w książkach kucharskich, albo po prostu chcielibyście już teraz zobaczyć najciekawsze okazy w naszej ofercie, obejrzyjcie naszego kulinarnego lajwa (dedykowanego w całości kulinariom japońskim), którego niedawno prowadziła dla Was Marta.
PS Nie wiem czy wiecie, ale Marta pracowała kilka lat jako szefowa kuchni i zjechała kawał Azji pod kątem jedzenia. Więc wbijajcie pogadać o szamie, gotowaniu i książkach kulinarnych!
Kulinarna sobota w Tajfunach
Już 24 lipca, od godziny 11:00 do 19:00
Księgarnia Tajfuny, Chmielna 12. Zapraszamy!
Od czego zacząć przygodę z japońską literaturą? Trudno jest wskazać dziesięć tytułów, które spodobają się każdemu – zależy to od naszego nastroju, od czytelniczych doświadczeń, stylu. Nasza tajfunowa lista jest raczej wskazówką, jak [...]
Marcowy Miesiąc Historii Kobiet jest już w Tajfunach tradycją – w zeszłym roku przedstawiłyśmy Wam 12 kobiet: pisarek, feministek, poetek i aktywistek. W tym roku zaczynamy od sylwetki Riku Ondy, …
Marta Niewiadomska, tłumaczka Bory Chung, Jang Eun-jin, Choi Eun-young, oraz @pani_od_koreańskiego poleca pięć tytułów do nauki języka koreańskiego. Pierwsza to zdecydowanie Sogang Hangugeo, czyli Sogang Korean - korzystam z tej serii ucząc języka koreańskiego. To [...]
Serwis i Sklep używa plików cookies, aby dostarczać usługi i funkcje dostosowane do preferencji i potrzeb Użytkowników Sklepu, w szczególności pliki cookies pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb.
Pliki cookies mogą mieć charakter tymczasowy, tj. są usuwane z chwilą zamknięcia przeglądarki lub trwały.
Stałe pliki cookies są przechowywane także po zakończeniu korzystania ze stron Serwisu i Sklepu i służą do przechowywania informacji takich jak hasło czy login, co przyspiesza i ułatwia korzystanie ze stron, a także umożliwia zapamiętanie wybranych przez Użytkownika ustawień.
Necessary cookies są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Ta kategoria ciastek służy wyłącznie zapewnieniu podstawowych funkcjonalności i bezpieczeństwa strony. Te ciasteczka nie zbierają danych użytkowników.
Wszystkie ciasteczka, które nie są konieczne do prawidłowego działania strony i wykorzystywane do zbierania danych użytkownika np. przez Google Analytics lub inne zintegrowane serwisy są określane jako non-necessary. Potrzebujemy Twojej zgody przed uruchomieniem tych plików cookie w naszej witrynie.
Kulinarna sobota w Tajfunach
Zanosi się na kolejny rok bez podróży do Azji, postanowiłyśmy, że najwyższy czas na podzielenie się naszą zajawką na azjatyckie książki kulinarne.
Dlaczego? Bo a) jedzenie jest super b) jedzenie to dobry sposób na poznawanie innych kultur c) mamy na tajfunowych półkach chyba tysiąc różnych kulinarnych tytułów. Z reguły większość książek jest pochowana w szafkach albo na zapleczu, dlatego pewnie nawet nie wiecie, ile kulinarnych skarbów czeka na Was na Chmielnej.
W związku z tym postanowiłyśmy wyjąć wszystkie książki kucharskie na wierzch i zrobić specjalny kulinarny kiermasz – niektóre tytuły mamy tylko w jednym egzemplarzu, inne to końcówka nakładu, a jeszcze inne to bestsellery, których mamy całe stosy. Znajdziecie książki i stricte wegańskie i wegetariańskie i mocno mięsne, tytuły zarówno po polsku, jak i po angielsku. No i z naprawdę różnych zakątków Azji: od chińskiego Yunnanu, poprzez Tajlandię, Indonezję, Wietnam, Birmę, Indie, aż po Koreę i Japonię. A żeby nie było, że po prostu wystawiamy stół i czyścimy szafki – każda osoba, która tego dnia zrobi zakupy za min. 250 zł, wśród których znajdzie się conajmniej jedna książka kulinarna, otrzyma tajfunową torbę gratis (czyli to tak jakby 10% off!)
Tymczasem, jeśli nie wiecie, co ciekawego może być w książkach kucharskich, albo po prostu chcielibyście już teraz zobaczyć najciekawsze okazy w naszej ofercie, obejrzyjcie naszego kulinarnego lajwa (dedykowanego w całości kulinariom japońskim), którego niedawno prowadziła dla Was Marta.
PS Nie wiem czy wiecie, ale Marta pracowała kilka lat jako szefowa kuchni i zjechała kawał Azji pod kątem jedzenia. Więc wbijajcie pogadać o szamie, gotowaniu i książkach kulinarnych!
Kulinarna sobota w Tajfunach
Już 24 lipca, od godziny 11:00 do 19:00
Księgarnia Tajfuny, Chmielna 12. Zapraszamy!
Podobne wpisy
Literatura japońska – 10 książek, od których warto zacząć
Premiera “Pszczół i gromu w oddali” Riku Ondy w księgarni Tajfuny
Marcowy Miesiąc Historii Kobiet jest już w Tajfunach tradycją – w zeszłym roku przedstawiłyśmy Wam 12 kobiet: pisarek, feministek, poetek i aktywistek. W tym roku zaczynamy od sylwetki Riku Ondy, …
5 książek do nauki języka koreańskiego poleca Marta Niewiadomska